ARTESANIA D’AUTOR

Joan Sunyer

Meste artesà
ES TALLER
Es Vinyet, sn 07650
Santanyí MALLORCA
Spain
+34 679 350 753

Artesà de professió i dissenyador de formació faig feina al taller familiar des de que tenia 16 anys. Vaig néixer a Mallorca i me’n sent privilegiat, estim aquesta terra. Durant 25 anys vaig treballar amb mon pare i el meu germà els ferros i el foc.
El festeig amb el vidre va començar l’any 2000, em vaig construir el meu primer forn i vaig començar a estudiar aquest material que ja em va fascinar des de el primer instant.
El vidre és bell per la seva delicadesa, però és igualment bell per la seva força. És visualment potent, és transparent i és també fràgil.
Els reptes que planteja contínuament treballar amb vidre, és el que em crida amb més força l’atenció. Aprendre`n els matisos, entendre`n la naturalesa, és el que més em motiva a expressar-me amb un mitjà tan bellament frustrant.

Treballar amb vidre és obrir la caixa de Pandora, quan has començat no hi ha marxa enrere. La força embriagadora de jugar literalment amb foc i l’atracció del material eclipsa els innombrables problemes que presenta, sempre sense avisar, sobtadament.
Un material tan antic i encara avui tan difícil de controlar, es com si jugués amb tu, com si et digués a cada moment “haurem de pactar si vols resultats” Treballar amb un material difícil com el vidre, és com aprendre un nou idioma. És l’únic camí possible, intentar aprendre el seu idioma i ni tan sols això garanteix que t’hi entenguis.